Nujna Oprema Za Čiščenje Doma

Čiščenje stanovanjskih prostorov običajno prevzamemo sami, saj ne gre za posebej zahtevno delo. Vseeno pa moramo uporabiti ustrezno opremo in ustrezen pristop glede na to, s kakšnimi madeži se ukvarjamo in s kakšnimi materiali imamo opravka. Vsekakor moramo imeti pri roki nujno opremo, ki nam pri čiščenju pomaga – ne gre le za čistilne pripomočke in sredstva, temveč tudi za druge materiale, ki jih uporabljamo posredno.

To so recimo zaščitne rokavice, ki so zelo dobrodošle pri delu s čistilnimi sredstvi, ki lahko škodijo koži. Prav tako so zaščitne rokavice dobra ideja pri uporabi raznih krp, ščetk in drugih pripomočkov, s katerimi pogosto drgnemo po trdovratnih madežih.

zascitne rokavice

Pravzaprav pa se z rokavicami uspešno zaščitimo tudi pred drugimi neugodnimi vplivi pri vsestranskem čiščenju, zato mora biti ta oprema vsekakor pri roki, ko se lotimo dela v stanovanju. Na srečo so zaščitne rokavice enostavne in poceni, tako da jih imamo lahko na zalogi.

Kazalo vsebine

Čistilna sredstva in pripomočki

Izbrati moramo seveda tudi nekaj nujnih čistilnih sredstev in pripomočkov za različne naloge pri čiščenju stanovanja. Tako recimo izberemo ustrezno opremo za čiščenje tal.

Običajno je to metla za hitro sprotno pometanje, za mokro čiščenje pa uporabimo mop ali močo. To so pripomočki, ki so dokaj enostavni in jih lahko hitro uporabimo za učinkovito čiščenje. Za trdovratno umazanijo uporabimo tudi ustrezna čistilna sredstva, ki omogočajo uspešno čiščenje tal. 

Pozorni smo predvsem na to, da izberemo ustrezno opremo glede na madeže in materiale. V nekaterih primerih imamo opravka z občutljivimi materiali, čeprav je to za čiščenje tal prej izjema kot pravilo. Bolj pozorni moramo biti recimo pri čiščenju pohištva, zaves, stekla in drugih občutljivejših ali zahtevnejših površin.

Običajno lahko dobre rezultate pričakujemo že pri uporabi enostavnih pripomočkov in osnovnih čistilnih sredstev, kaj lahko pa se zgodi, da bomo potrebovali naprednejšo opremo.