Samorazlivni tlaki v zahtevnih situacijah

Če želimo tla dobro zaščititi, jih moramo prekriti s kakovostnim materialom. Pogosto izdelamo debelejši tlak s posebnimi lastnostmi, ki omogočajo nemoteno uporabo tudi v kakšnih bolj zahtevnih razmerah. Za to se lahko uporabljajo samorazlivni tlaki iz epoksidnih smol, ki imajo izvrstne lastnosti za zaščito tal, poleg tega pa prinašajo še nekatere druge prednosti, ki so prav tako nezanemarljive. Takšni tlaki se odlično obnesejo tudi v zahtevnejših situacijah, čeprav niso med najdražjimi ali najbolj zahtevnimi za izdelavo.

Epoksi tlaki so priljubljena izbira za industrijska tla, za skladišča, delavnice in podobne prostore. Imajo namreč izjemne lastnosti na področju mehanske vzdržljivosti, odlično ščitijo tudi pred kislinami in drugimi kemikalijami. Ob tem samorazlivni tlaki omogočajo še enostavno namestitev na pripravljeno betonsko površino, kar zniža skupne stroške in pomeni hitro izdelavo. Cela kombinacija prednosti pomeni, da so ti tlaki zelo posrečeni v zahtevnih situacijah.

Specifične prednosti epoksi samorazlivnih tlakov

Predvsem imajo samorazlivni tlaki prednosti, ki izhajajo iz enostavne priprave in tlakovanja. Najbolje se tak tlak obnese na večjih površinah, ki jih moramo hitro in poceni zaščititi pred večjimi obremenitvami. Res je, da lahko izdelamo tudi debelejši epoksi tlak, ki bo podlago še bolje ščitil, a že samorazlivni tlaki imajo dobre lastnosti in učinkovito ščitijo pred obremenitvami.

Dodatna prednost je še ta, da tlak zelo dobro ščiti pred vlago in prahom, kar pomeni, da je možno tla enostavno očistiti. Ta odlika sicer izstopa pri vseh epoksi tlakih, tudi pri enostavnih epoksi premazih, a samorazlivni tlaki običajno prekrivajo večje površine, na katerih veliko profitiramo, če si čiščenje lahko olajšamo.

Kje se uporabljajo samorazlivni tlaki?

V praksi se samorazlivni tlaki v mnogih raznovrstnih okoljih. Najpogosteje tam, kjer imamo večje površine, ki so redno v uporabi. To so pogosto kakšni javni objekti, šole, bolnišnice, seveda tudi delavnice, proizvodne hale, skladišča in podobno.