Parketarstvo z dolgoletno tradicijo

Pri izbiri talne obloge je dobro sodelovati s partnerjem, ki vam poleg talnih oblog nudi še celovite rešitve s področja suhomontažnih sistemov. Odlična rešitev so podjetja, ki se ukvarjajo s parketarstvom. Takšno podjetje vam lahko ponudi dobavo in polaganje parketa, obnovitev starih in poškodovanih parketov, lakiranje, oljenje, polaganje PVC oblog plute in laminata, brušenje estrihov, izdelavo stopnic iz masivnega lesa, izsuševanje prostorov in še marsikaj drugega.

Daleč najboljša izbira je parketarstvo z dolgoletno tradicijo. Na našem trgu vam je na voljo družinsko parketarstvo, ki se lahko pohvali tudi s proizvodnjo masivnih in dvoslojnih parketov iz različnih vrst lesa. Podjetje je na trgu prisotno že skoraj tri desetletja. Od samega začetka proizvodni program parketov samo še širijo. Parketarstvo je za njih že tradicija, podjetje je uspešno tudi na tujem trgu.

Storitve priznanega slovenskega parketarstva

Uveljavljeno slovensko parketarstvo izdeluje in polaga parket različnih modelov. Kupcu je na voljo dvoslojni gotovi parket, masivni pod, lamelni parket, klasični parket, kant parket, tehno parket. Parket je narejen iz različnih drevesnih vrst, najpogosteje iz hrastovega lesa. V proizvodnem programu lahko najdete še parket iz jesena, parjene bukve, parjene hruške, češnje, parjenega oreha, parjene češnje in javorja.

Domače parketarstvo stremi zlasti h kakovostnim in cenovno dostopnim rešitvam. Poleg izjemno pestre izbire parketov vam nudijo še strokovno polaganje parketa z uporabo visokokakovostnim materialov. Cilj podjetja je ustvariti vaš dom s pridihom nostalgije, klasike, tradicije, mode in tudi prestiža.

Parketarstvo nudi storitve za oblikovanje čudovitega bivalnega okolja

Kakovosten parket prestižnega videza

Izjemno priljubljena vrsta parketa je dvoslojni gotov parket. Sestavljen je iz dveh slojev. Zgornji del je plošča iz lesa hrasta, spodnji del predstavlja plošča iz brezovega lesa. Takšna vrsta gotovega parketa si je sloves zaslužila predvsem zaradi kakovosti in ne nazadnje tudi prestižnega izgleda. Nikakor pa ne smemo mimo izjemno pomembnega dejstva, da je gotovi dvo pa tudi troslojni parket odlično kompatibilen s talnim gretjem.

Za optimalno položen večslojni parket je ključen vrstni red izvajanja del v prostorih, obenem pa še program sušenja tlaka, dobro zapakiran parket ter odlična priprava tlaka za vgradnjo talne obloge. Ko je parket vgrajen, strokovnjaki vgradijo še kotne letvice. Talno oblogo je treba nato še temeljito očistiti ter posesati.

Še zdaleč pa gotovi parket ni edina vrsta parketa, ki se ponaša z izjemnimi prednostmi, sploh če uporabimo za parket hrast. Izjemno priljubljena in zaželena vrsta lesene talne obloge je tudi masivni pod. Proizveden je iz masivne hrastove deske, za parket hrast takoj prinaša nekatere prednosti. Odlikuje ga zlasti odlična zvočna ter toplotna izolacija ter dolga življenjska doba. Vse morebitne poškodbe na tej vrsti obloge lahko popravljate sami. Ker so robovi desk zaobljeni, to poudari edinstveni izgled. Takšen parket vašemu domu doda izjemno veliko mero elegance ter topline. Pri tej vrsti parketa pa morate biti vseeno nekoliko previdni. Ne smete ga namreč polagati na talno gretje, ker za to ni primeren.

Za parket moramo dobro skrbeti. Lahko se učinkovito čisti s sesanjem ali brisanjem z vodo, ki ji dodate primerno čistilo. Pri mokrem čiščenju obloge za tla je najpomembneje, da uporabljate blago milo. Predvsem to velja za oljen parket. To je ključno, saj takšno čistilo ne topi olja. Milo je treba nanesti direktno na madež. Na njem ga pustite največ 3 minute. Nato z gobico poskusite odstraniti madež s parketa.

Parket se v svojih izvedbah lahko močno razlikuje, tako na pogled kot z drugimi lastnostmi

Oljen parket je treba tudi naoljiti. To lahko naredite že po enem letu vgradnje parketa. Če pa se vam zdi, da je parket še v dobrem stanju, se oljenja lahko lotite šele čez tri leta. Strokovnjaki pa vam bodo svetovali, da se oljenja po enem letu od montaže lotite predvsem na najbolj obremenjenih tleh. Sicer pa je postopek oljenja precej preprost. Kljub temu dosledno upoštevajte navodila in priporočila dobrega parketarja.

Pred oljenjem je parket treba najprej temeljito očistiti ter ga umiti s posebnim milom. Odlična izbira je milo Osma Wisch-fix. Ko se površina dobro osuši, s krpo enakomerno namažite vzdrževalno olje. Pri premazu je pomembno, da imate čisto krpo, ki ne pušča nikakršnih vlaken. Čas sušenja je približno 4 ure.

Parketarstvo na ogled tudi na spletu

Parketarstvo z dolgoletno tradicijo lahko najdete tudi s pomočjo spleta. Vsi dobri in izkušeni parketarji imajo namreč svoje spletne strani, ki vam omogočajo, da se z njimi tudi povežete – najprej na daljavo, potem pa parketarstvo obiščete tudi v fizičnih prostorih.

Spletne strani parketarjev so še toliko bolj dobrodošle, ker vam na njih niso na ogled samo različne talne obloge iz kakovostnega lesa, temveč še številne druge koristne informacije ter nasveti. Na vstopni spletni strani lahko najprej preverite, kaj vam parketarstvo nudi – katere izdelke ter storitve. Poleg različnih tipov parketov pri dobro založenem parketarju lahko naročite različne vrhunske pripomočke ter sredstva za najučinkovitejše vzdrževanje ter čiščenje parketa ter ostalih talnih oblog.

Razveseljivo je tudi to, da ima vsak parketar na svoji spletni strani še galerijo, kjer so na voljo fotografije že postavljenih oblog za tla. Za piko na i vam strokovnjaki za parket postrežejo še s kakovostnimi informacijami. Za vsako vrsto parketa vam je na voljo kratek opis, s pomočjo katerega lahko razberete ključne karakteristike za vsak tip parketa.