Električni paletni viličar ponuja enostavno rešitev za delo v skladišču

Enostavne in elegantne rešitve so vedno dobrodošle, še posebej v okolju, kjer imamo veliko dela s težkim tovorom. Tam uporabljamo viličarje, ki prevzamejo večino zahtevnih opravil te vrste. Seveda pa moramo še vedno izbrati ustrezne naprave, ki jih lahko enostavno upravljamo in res dobro izkoristimo pri teh nalogah. Ena izmed najbolj posrečenih možnosti je vsekakor električni paletni viličar, ki bo pomagal pri prevažanju tovora na paletah.

S svojimi lastnostmi se električni paletni viličar odlično znajde v različnih okoljih, povsod kjer je veliko dela s tovorom na paletah. To ne vključuje le velikih skladišč, temveč tudi manjša skladišča trgovin, gostinskih lokalov in podobnih lokacij. Prav tam se izkaže kompakten viličar, ki ga lahko natančno upravljamo na manjših površinah. Z električnim pogonom pa te naprave prinašajo še dodatne prednosti in so primerne tudi za uporabo v zaprtih prostorih.

Električni pogoni so vse bolj priljubljeni, tudi električni paletni viličar prikazuje nekatere prednosti takšnih rešitev

Ponudba viličarjev je dokaj pestra, zato lahko pričakujemo več možnosti za dober nakup. Ne le, da se lahko odločamo med različnimi modeli z različnimi lastnostmi, najdemo lahko tudi posebne možnosti za nakup po nizkih cenah, pa tudi ponudbe za najem viličarja.

Električni paletni viličar v sodobnih skladiščih

Zelo dobro se električni paletni viličar znajde v manjših skladiščih, kjer imamo veliko dela s tovorom na paletah. To je kompaktna naprava, ki jo lahko spretno upravljamo po skladišču, ne zahteva veliko spretnosti pri uporabi, vseeno pa ima zavidljivo zmogljivost in lahko zelo dobro opravlja svoje delo. Na dolgi rok se izkaže, da ne potrebuje veliko vzdrževanja in ima minimalne stroške pri delovanju.

Že osnovni modeli se lahko izkažejo za zelo uporabne v sodobnih skladiščih. To so ročni paletni viličarji, ki so lahki, kompaktni in okretni. Vseeno imajo zadostno zmogljivost, dvignejo lahko dobro tono tovora, kar je povsem dovolj za mnoga skladišča. Na paletah le redko prevažamo večje obremenitve, zato veljajo takšni viličarji za zelo vsestranske. Ker gre za enostavne naprave, je delo zelo prijetno, predvsem pri kakšnih lažjih nalogah pri prestavljanju palet. Nekateri viličarji te vrste že imajo tudi stojišče, ki uporabo še olajša, druge pa pač sami prevažamo po površinah.

Zmogljivejši električni paletni viličar seveda lahko pomaga še pri mnogih drugih nalogah. Takšne naprave imajo sedež in omogočajo zelo udobno uporabo preko celotnega delovnega dne. Značilne so za večja skladišča, kjer se redno ukvarjamo s prevažanjem tovora, lahko pa jih seveda uporabimo tudi za kakšne posebne naloge. Računamo lahko tudi na večjo nosilnost, če se ukvarjamo s težjimi bremeni – ti viličarji lahko prenašajo dve toni tovora, zmogljivejši modeli pa odpirajo še dodatne možnosti pri zahtevnejših nalogah.

Enostaven električni paletni viličar je kot nalašč za prevažanje zalog v skladišču trgovine

V sodobnih skladiščih pridejo v poštev predvsem elegantni viličarji, ki jih ni težko uporabljati. Piko na i dodajo napredni električni pogoni, ki imajo mnoge edinstvene prednosti.

Električni paletni viličar s prednostmi električnega pogona

Posebna prednost električnega pogona je že v tem, da nima izpušnih plinov in se lahko uporablja v zaprtih prostorih. To je idealno za mnoga zaprta skladišča, kjer je električni paletni viličar pravzaprav edina smiselna izbira za prevažanje težkih bremen. A to še zdaleč ni edina odlika sodobnih električnih viličarjev.

Dobri viličarji so zelo dobro prilagojeni svojemu delu in okolju, v katerem se uporabljajo, tako z električnim motorjem kot z drugimi elementi, kot so recimo gume za viličarje. Kombinacija sistemov zagotavlja odličen učinek pri uporabi. Električni viličarji so tihi in učinkoviti, prijetni za uporabo, pa tudi varčni, kar se kaže v stroških pri uporabi. Na dolgi rok veliko prihranimo že s porabo goriva, elektrika je bistveno cenejša, poraba pa je manjša v primerjavi s plinom ali tekočimi gorivi. Električni motorji so enostavnejši, zelo čisti, lažje jih je vzdrževati. Takšni sistemi so nenazadnje tudi lažji, tako da ni takšnih obremenitev za gume za viličarje in za podlago, po kateri vozimo. Za upravitelje tovrstne opreme so to odločilne odlike, zaradi katerih je električni paletni viličar lahko res idealna rešitev za mnoga okolja.

Ponudbe za električni paletni viličar

Nakup viličarja opravimo pri zanesljivem trgovcu, ki lahko ponudi dobre izdelke. Mnogi kupci se brez pomislekov odločijo za nakup novega viličarja neposredno pri proizvajalcu ali pri večjih trgovcih, so pa prav tako priljubljeni viličarji rabljeni, saj na trgu rabljene opreme najdemo ugodnejše cene.

Novi viličarji so seveda prepričljivi s svojo zanesljivostjo in dolgo življenjsko dobo, pričakujemo lahko garancijo in ustrezne možnosti vzdrževanja in servisiranja. Če so viličarji rabljeni, ne moremo vedno računati na te opcije. Je pa cena za rabljene naprave vedno nižja kot pri novih, čeprav je električni paletni viličar že v izhodišču precej ugoden. Osnovni modeli stanejo le okoli tisoč evrov, kar ni velik strošek.

Če ciljamo predvsem na ugodno ceno, lahko dobimo električni paletni viličar tudi v ponudbi za najem. Takšne opcije so posebej primerne za projektno delo ali kakšne posebne izzive, ne toliko za redno uporabo. So pa cene dovolj ugodne, da smo pri uporabi lahko povsem prilagodljivi, posegamo lahko tudi po zmogljivejših modelih.